TIETOA MEISTÄ

AMMATTIMAISTEN KULJETUSRATKAISUJEN TOIMITTAJASI

Tietoa yrityksestä

Tyllis Oy Ab suunnittelee ja valmistaa kuljetusteknisiä ratkaisuja ammattilaisille. Pääkonttorimme ja tehtaamme sijaitsevat Kokkolassa, Suomessa, mutta löydät jälleenmyyjiämme myös Ruotsista ja Norjasta.

Tehosta työtäsi oikealla kuljetusratkaisulla

Jos tarvitset poikkeuksellisen kuljetusratkaisun, Tyllis on varma valinta. Valmistamme nosturiautoja, umpikoreja, rahtilavoja, perävaunuja, kapelleja, dollyja, puoliperävaunuja sekä paljon muuta tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Voit aina säästää aikaa ja rahaa kuljetusratkaisulla, joka helpottaa tavaroiden lastausta ja purkua. Myös kuljettajan työ on helpompaa ja mieluisampaa, kun käytössä on asianmukainen kalusto.

Panosta laatuun ja säästä rahaa

Laadussa on kyse yksityiskohdista, joilla on merkitystä. Sinulle se tarkoittaa luotettavaa ja käytännöllistä kuljetusratkaisua, joka kestää aikaa ja kilometrejä. Meille se tarkoittaa fiksua suunnittelua, tiiviitä liitoskohtia, huolellisesti suojattuja sähkökaapeleita ja halua valmistaa tuote, jota voimme ylpeänä kutsua omaksemme.

Tyllis on ISO 9001 -sertifioitu yritys, joten voit olla varma, että laatu merkitsee meille yhtä paljon kuin sinulle.

Helppo ja henkilökohtainen yhteydenpito parhaiden tulosten saavuttamiseksi

Toiveesi ovat tuotekehityksemme lähtökohta. Siksi haluamme, että sinun on helppo olla meihin yhteydessä kuljetusratkaisusi suunnittelun ja valmistuksen aikana.

Moderni teknologia palvelee aitoja tarpeita

Työsi kautta hankkimasi kokemukset toimivat lähtökohtana. Yhdistä toiveesi meidän 70 vuoden kokemukseemme kuljetusratkaisujen valmistuksesta, niin saat lopputuloksen, jota on ilo käyttää. Samalla voit luottaa siihen, että rakenne on turvallinen tien päällä, omapainoltaan kevyt ja erittäin kestävä.

Historia

1956–1970

Tyllin veljekset

Oli maaliskuu vuonna 1956. Elvis Presley oli juuri julkaissut ensimmäisen levynsä, Marokko julistautui itsenäiseksi ja Erik ja Levi Tylli alkoivat tehdä korjaustöitä juuri valmistuneessa korjaamossaan Kokkolassa, Suomessa.

Alkuvuosina Tyllin veljekset tekivät huoltotöitä, muun muassa maatalouskoneiden korjausta. Se oli raskasta taontatyötä, mutta se opetti veljeksille käytännön taitoja, joista oli paljon hyötyä, kun he siirtyivät kehittämään omia tuotteitaan.

Heidän ensimmäisiä tuotteitaan olivat pääasiassa lavat Bedford- ja Gatz -kuorma-autoihin. Lavat tehtiin puusta, ja kaikki lukot ja saranat taottiin veljesten korjaamossa. Lopulta veljekset alkoivat asentaa myös Nummi-kippejä ja nostureita erilaisiin kuljetusajoneuvoihin. Yhteistyö Nummen kanssa oli menestyksekästä, ja pian veljekset vastasivat myös Nummen varaosavarastosta.

1971

Siirtyminen tuotantoon

70-luvun alussa oli aika laajentaa toimintaa, ja isompi halli rakennettiin vanhan korjaamon tuntumaan. Tyllin veljesten korjaamo työllisti nyt 5–6 henkilöä, ja liiketoiminta keskittyi täysin omaan tuotantoon.

1989

Sukupolvenvaihdos

33 metallityön parissa uutterasti vietetyn vuoden jälkeen yrityksessä oli aika tehdä sukupolvenvaihdos. Kolme veljestä ja kolme serkkua ottivat nyt vastuun yrityksen toiminnasta, ja Göran Tylli valittiin toimitusjohtajaksi.

1992

Avoin yhtiö

Vuonna 1992 yritysmuoto vaihtui avoimeksi yhtiöksi, jonka nimeksi tuli Tyllis Verkstad, öppet bolag – Tyllin Korjaamo, avoin yhtiö.

1993

Vuokralaisina Niittykadulla

Liiketoiminta oli kasvanut ja Tyllin korjaamo tarvitsi nyt kiireesti lisää tilaa. Ongelma ratkaistiin vuokraamalla Hartman Auton Niittykadulla sijaitsevat maalaamotilat.

1994

Osakeyhtiö

Yritysmuoto vaihtui toisen kerran, kun yritys rekisteröitiin osakeyhtiöksi, jonka nimeksi tuli Tyllis Verkstad Ab – Tyllin Korjaamo Oy.

1996

Muutto

Yritys osti kiinteistön Niittykadulta ja koko tuotanto Kaustarista siirrettiin sinne.

1999

Hiekkapuhallushalli rakennetaan

Tuotantoprosessia tehostettiin rakentamalla oma hiekkapuhallushalli.

2000

Tulipalo ja jälleenrakennus

Uusi vuosituhat alkoi yrityksen kannalta hankalasti, kun tuotantohalli tuhoutui tulipalossa. Sen jälkeisen jälleenrakentamisen yhteydessä sekä toimistotiloja että tuotantohallia laajennettiin. Samana vuonna yrityksen nimeksi tuli Tyllis Oy Ab.

2001

Uudet tilat

Kunnostetut ja uudet tilat valmistuivat, ja Tyllis nousi tuhkasta vahvempana kuin koskaan.

2003

Kiinteistökauppa

Huippuluokan kuljetusratkaisujen tuotanto vaatii paljon työtilaa. Tyllis tarvitsi lisää tilaa ja päätti ostaa viereisen tontin ja siihen kuuluvat kiinteistöt.

2004

ISO-sertifiointi

Tyllikselle myönnettiin ISO 9001:2000 -laatusertifikaatti ja EN 729-3:1995 -hitsausstandardi. Yritys työllisti nyt 32 henkilöä.

2005

Uusi tuotantohalli

Lokakuussa valmistui uusi tuotantohalli, joka kasvatti tuotantotiloja 1 000 m2:llä.

2006

50-vuotisjuhlavuosi

Hip, hip, hurraa! Todellinen virstanpylväs saavutettiin, kun maaliskuussa juhlittiin 50-vuotista Tyllistä. Samassa kuussa vihittiin käyttöön uusi 200 neliömetrin maalaamotila. Työntekijöitä oli nyt 42.

2007

CNC-koneen hankinta

CNC-plasmaleikkuri otettiin käyttöön. Kone tehosti tuotantoa varten valmistettavien erittäin tarkkojen ohutlevykomponenttien leikkausprosessia.

2008

Tilaa tulevaisuuden tarpeisiin

Kasvavan yrityksen on aina suunniteltava tulevaisuutta. Niinpä Tyllis osti lisää viereistä tonttimaata tehdäkseen tilaa tulevia laajennuksia varten.

2011

Hitsausrobotti saapuu

Ihminen ja kone yhdistivät voimansa, kun Tyllis toivotti ensimmäisen hitsausrobotin tervetulleeksi tuotantoonsa.

2016

60-vuotisjuhlavuosi

Aika kuluu ja ennen kuin sitä huomaakaan, on aika juhlia 60-vuotista Tyllistä. Menneiden vuosien kokemuksia hyödynnettiin uusien tuotantotilojen suunnittelussa.

2017

45 työntekijää

Tehdas oli käynyt ahtaaksi. Tylliksen kuljetusratkaisujen jatkuvasti kasvava kysyntä vaati jälleen kerran lisää tuotantokapasiteettia ja työtilaa. Tämän vuoksi yritys ryhtyi rakentamaan uusia tuotantotiloja, uutta hiekkapuhallushallia ja maalaamotilaa, joiden pinta-ala oli yhteensä 3 000 m2. Yritys työllisti nyt noin 45 henkilöä.

2018

Uudet tilat otetaan käyttöön

Tuotantotilat, joiden rakentaminen aloitettiin edellisenä vuonna, otetaan käyttöön.

2021

Uusi sukupolvenvaihdos

Yrityksen johdossa tapahtui uusi sukupolvenvaihdos, ja nyt oli kolmannen sukupolven aika ottaa vastuu yrityksen tulevaisuudesta. Samana vuonna vanha tuotantohalli sai energiatehokkaan LED-valaistuksen ja tarpeellisen julkisivuremontin.

2022

Vihreä energia

Tyllis siirtyi vihreään energiaan ja asensi aurinkopaneelit, joiden huipputeho on yhteensä 110 kW. Tiettyjä työvaiheita tehostettiin hankkimalla uusi ja suurempi CNC-plasmaleikkuri.

HALUATKO KULJETTAA FIKSUMMIN JA HELPOMMIN?

Älä epäröi ottaa yhteyttä. Yhdessä toteutamme kustannustehokkaan ratkaisun kuljetustarpeisiisi.

PYYDÄ TARJOUS

    Tämän sivun suojaa reCAPTCHA, mikä tarkoittaa, että Googlen tietosuojakäytännöt ja käyttöehdot ovat voimassa.