OM OSS

DIN LEVERANTÖR AV PROFESSIONELLA TRANSPORTLÖSNINGAR

Om företaget

Tyllis Oy Ab planerar och tillverkar transporttekniska lösningar för proffs. Vårt huvudkontor och vår fabrik finns i Karleby i Finland, men du hittar våra återförsäljare också i Sverige och Norge.

Ditt arbete gynnas av rätt transportlösning

Om du behöver en transportlösning som är något utöver det vanliga är Tyllis ett säkert val. Vi tillverkar kranbilar, skåp, fraktflak, släpvagnar, kapellpåbyggnader, dollyn, semitrailers med mera enligt dina behov och önskemål.

Du kan alltid spara tid och pengar på en transportlösning som underlättar lastningen och lossningen av gods. Chaufförens arbete blir dessutom enklare och mera trivsamt med ändamålsenlig utrustning.

Satsa på kvalitet och spara pengar

Kvalitet handlar om detaljer som gör skillnad. För dig innebär det en pålitlig och praktisk transportlösning som övervinner tidens och vägens prövningar. För oss handlar det om smarta konstruktioner, täta fogar, noggrant skyddade elkablar, och en vilja att tillverka en produkt som vi stolt kan sätta vårt namn på.

Tyllis är ett ISO 9001-certifierat företag, du kan därför vara säker på att kvalitet är något som betyder lika mycket för oss som för dig.

Enkel och personlig kontakt för bästa resultat

Dina önskemål är råmaterialet i produktutvecklingen. Därför är vi måna om att det ska vara enkelt för dig att ha kontakt med oss under planeringen och produktionen av din transportlösning.

Kombinera erfarenhet med modern teknologi

Erfarenheterna från ditt arbete är startpunkten. Kombinera dina önskemål med vår ca 70 år långa erfarenhet av att tillverka transportlösningar så får du ett slutresultat som heter duga. Du kan samtidigt räkna med att konstruktionen är trafiksäker, har låg egenvikt och utmärkt hållfasthet.

Historia

1956–1970

BRÖDERNA TYLLI

Det var mars 1956. Elvis Presley hade just gett ut sin första skiva, Marocko hade utropat sin självständighet och Erik och Levi Tylli började utföra reparationsarbeten i sin nybyggda verkstad i Karleby, Finland.

De första åren arbetade bröderna Tylli med servicearbete, bland annat reparationer av jordbruksmaskiner. Det var ett tungt smidesarbete, men det gav bröderna ett praktiskt kunnande som de hade stor nytta av när de senare övergick till att utveckla egna produkter.

Deras första egna produkter bestod främst av flak åt Bedford- och Gatzlastbilar. Flaken var av trä och alla lås och gångjärn smiddes i brödernas verkstad. Småningom fick bröderna också börja montera Nummis tippcylindrar och kranar på olika transportfordon. Samarbetet med Nummi var fruktbart och bröderna fick snart också ansvar för ett reservdelslager för Nummi.

1971

TILLVERKNINGEN TAR ÖVER

I början av sjuttiotalet var tiden mogen att utvidga verksamheten, och en större hall byggdes intill den gamla verkstaden. Bröderna Tyllis verkstad sysselsatte nu 5–6 personer och verksamheten var helt inriktad på egen tillverkning.

1989

GENERATIONSVÄXLING

Efter 33 år av ihärdigt metallarbete var det dags för ett generationsskifte i företaget. Tre bröder och tre kusiner övertog nu ansvaret för verksamheten och Göran Tylli tillsattes som vd.

1992

ÖPPET BOLAG

År 1992 ändrades bolagsformen till öppet bolag och namnet till Tyllis Verkstad, öppet bolag – Tyllin Korjaamo, avoin yhtiö.

1993

HYRESGÄSTER PÅ ÄNGSGATAN

Verksamheten hade växt och Tyllis Verkstad hade nu ett skriande behov av mer utrymme. Dilemmat löstes med att man började hyra måleriutrymmen av Hartman Auto vid Ängsgatan.

1994

AKTIEBOLAG

Bolagsformen ändrades en andra gång när företaget registrerades som aktiebolag, Tyllis Verkstad Ab – Tyllin Korjaamo Oy.

1996

FLYTT

Företaget köpte en fastighet vid Ängsgatan och hela produktionen flyttades från Kaustar.

1999

BLÄSTRINGSHALL BYGGS

Tillverkningsprocessen effektiverades genom att man byggde en egen blästringshall.

2000

BRAND OCH RENOVERING

Det nya millenniet fick en knagglig start för företaget i och med att produktionshallen drabbades av en brand. I samband med den efterföljande renoveringen förstorades både kontorsutrymmena och produktionshallen. Samma år ändrades företagsnamnet till Tyllis Oy Ab.

2001

NYA UTRYMMEN

De renoverade och nybyggda utrymmena färdigställdes och Tyllis reste sig ur askan, starkare än någonsin.

2003

FASTIGHETSKÖP

Det krävs en hel del arbetsyta för att tillverka transportlösningar av toppklass. Tyllis tampades med utrymmesbrist och beslöt sig därför för att köpa granntomten med tillhörande fastigheter.

2004

ISO-CERTIFIERING

Tyllis erhöll kvalitetscertifikat ISO 9001:2000 och svetsstandard EN 729-3:1995. Företaget sysselsatte nu 32 personer.

2005

NY PRODUKTIONSHALL

En ny produktionshall färdigställdes i oktober och produktionsutrymmena utökades därmed med hela 1 000 m2.

2006

FEMTIOÅRSJUBILEUM

Hipp hipp hurra! En verklig milstolpe nåddes när Tyllis kunde fira sitt 50-årsjubileum i mars. Samma månad invigdes en ny, 200 kvadratmeter stor lackeringsbox. Personalstyrkan uppgick nu till 42 personer.

2007

CNC-MASKIN INFÖRSKAFFAS

En CNC-plasmaskärmaskin togs i bruk. Maskinen effektiverade arbetet med att skära ut plåtkomponenter med hög precision till tillverkningen.

2008

UTRYMME FÖR FRAMTIDA BEHOV

Ett växande företag måste alltid planera för framtiden. Tyllis köpte därför mera intilliggande tomtmark för att skapa rum för kommande expansioner.

2011

SVETSROBOTEN ANLÄNDER

Människa och maskin sammanstrålade när Tyllis välkomnade den första svetsroboten till sin produktion.

2016

SEXTIOÅRSJUBILEUM

Tiden går och innan man vet ordet av är det dags för Tyllis att fira 60-årsjubileum. De gångna årens erfarenheter kom till användning när man började planera nya produktionsutrymmen.

2017

45 ANSTÄLLDA

Det hade blivit trångt om saligheten i fabriken. Den stadigt växande efterfrågan på Tyllis transportlösningar krävde än en gång ökad produktionskapacitet och mer arbetsyta. Företaget började därför bygga nya produktionsutrymmen, en ny blästringshall och en lackeringsbox på sammanlagt 3 000 m2. Företaget sysselsatte nu ca 45 personer.

2018

NYA UTRYMMEN TAS I BRUK

De nya produktionsutrymmen som börjat byggas föregående år togs i bruk.

2021

NY GENERATIONSVÄXLING

Ett nytt generationsskifte genomfördes i företagets ledning, det blev nu dags för den tredje generationen att axla ett större ansvar för firmans framtid. Samma år fick den gamla produktionshallen energieffektiv LED-belysning och en behövlig fasadrenovering.

2022

GRÖN ENERGI

Tyllis gick in för grön energi och installerade solpaneler på en sammanlagd toppeffekt på 110 kW. En del arbetsmoment rationaliserades i och med att en ny och större CNC-plasmaskärmaskin införskaffades.

VILL DU TRANSPORTERA SMARTARE OCH ENKLARE?

Tveka inte att ta kontakt. Tillsammans tar vi fram en kostnadseffektiv lösning för dina transportbehov.

BEGÄR OFFERT

    Den här sidan skyddas av reCAPTCHA, vilket innebär att Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.